En la seva sortida a córrer, tres veïns de Móra la Nova van trobar aquest dimarts al vespre un aligot comú en un camí a la zona dels Plans del municipi. Els runners van trucar al 112, però els van informar que en aquell moment no hi havia cap agent disponible del cos d’Agents Rurals per anar-lo a recollir. Tot seguit, els moranovencs van trucar a la Policia Local que quan es van presentar al lloc dels fets, a més de deixar-los uns guants especials per poder agafar l’animal, els van donar la possibilitat de deixar l’aligot en un magatzem municipal.

No obstant això, un dels veïns va decidir que era millor endur-se’l a casa on li va donar aigua i pollastre per menjar. L’endemà al matí, els Agents Rurals van poder recollir l’aligot i el van dur al Centre de recuperació de fauna salvatge del Canal Vell de Deltebre. Segons els Agents Rurals, l’aligot té una pota inflamada que podria ser a causa per una electrocució.

L’aligot comú és un dels rapinyaires més abundants a Catalunya, però es tracta d’una espècie protegida de categoria C.  Aquest animal de mida mitjana és força semblant a una àliga, però és més petit.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.