Una de les mesures que ha près l’Ajuntament d’Alcanar, dins del seu pla d’actuació contra el mosquit tigre, és  la protecció de les orenetes i els seus nius. Cal tenir en compte que cada oreneta consumeix al llarg de l’any 55 quilograms d’insectes, entre mosquits, mosques i pugons. Això significa que aquests ocells són una excel·lent protecció perquè 55 kg equival a 310.250 insectes. Desgraciadament, una part de la societat trenca els nius de les orenetes, de fet el 2019 es van comptabilitzar 6741 nius trencats. El regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, explica que “s’ha de consultar a les autoritats si es té un niu a casa perquè les orenetes estan protegides i els seus nius no es poden tocar.”

El regidor de Medi Ambient afegeix que per tal de “poder ajudar a les orenetes cua blanca no s’han de destruir els seus nius, se’ls pot ajudar instal·lant caixes nius o conservant els d’anys anteriors o creant fanguers per a que puguin construir els seus nius amb facilitat”.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.