La multinacional de materials de construcció CEMEX i l’Ajuntament d’Alcanar han signat un conveni per aplicar al camí agrícola del Barranc de les Forques una solució innovadora a força de diversos tipus de formigó, àrids i additius que garanteixi major resistència i durabilitat al camí davant els cada vegada més freqüents temporals de pluja.

Així, amb aquest acord, CEMEX dóna a l’Ajuntament els materials necessaris per a la rehabilitació de l’esmentat vial. El Barranc de les Forques i altres camins de l’entorn van patir importants danys a causa de l’episodi d’aiguats del 2018. “L’activitat agrícola és un dels eixos econòmics de la zona, s’estima que a Alcanar el 75% de la població viu de l’agricultura, per això és tan important que els camins d’accés a les finques estiguin fets amb solucions duradores que resisteixin a les inclemències del temps”, ha assenyalat Tomàs Sanchez, director d’Operacions de CEMEX a Catalunya després de la signatura l’acord.

En el conveni l’Ajuntament, per la seva banda, es compromet a realitzar una anàlisi de la solució aportada per CEMEX de cara a nous projectes de renovació de paviment en altres zones del municipi. “Per als agricultors és imprescindible que aquests accessos estiguin en condicions òptimes per al seu ús i no estar a mercè dels temporals de pluja. Per això, estudiarem el seu comportament durant els pròxims mesos per plantejar-nos traslladar aquesta solució a altres vials de característiques similars”, han manifestat des de l’Ajuntament d’Alcanar.

La donació del material s’emmarca en la política de Responsabilitat Social Empresarial de CEMEX que, com a resposta a la situació excepcional provocada per la Covid-19, posa a disposició d’administracions i organitzacions socials i humanitàries els recursos al seu abast per col·laborar en la mitigació de les conseqüències derivades d’aquesta pandèmia. Entre les iniciatives posades en marxa destaquen, a més de la donació de material de construcció, la col·laboració amb entitats municipals en les tasques de desinfecció mitjançant l’ús de camions formigonera, els lliuraments de màscares o la posada en marxa d’una campanya de voluntariat a través de la seva plataforma global CEMEX Unite.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.