Destinacions turístiques singulars, històries sobre el patrimoni històric i natural o relats de viatges pels cinc continents. Aquestes només són tres de les temàtiques que s’aborden en els 105 films turístics i 44 documentals de la selecció oficial, una part dels quals s’han programat en la quarta edició del Terres Travel Festival. El certamen, que té Tortosa com a seu principal però també ha programat activitats a Amposta i Deltebre, se celebrarà del 4 al 12 de setembre. El certamen preveu la presència de directors, productors, professionals del cinema i del turisme d’arreu del món que participaran en una vintena de sessions de cinema, debats i xerrades i taules rodones. Entre les novetats d’aquesta edició cal destacar el lliurament d’un premi especial a la millor producció que estimuli el desig de tornar a viatjar després de la pandèmia del coronavirus. El nou premi, que porta per títol Recomencem i està apadrinat pel Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre, s’entregarà en el marc de la cerimònia de lliurament de guardons, el dimecres 9 de setembre al Restaurant Racó de Mig Camí de Tortosa.

Foment del turisme sostenible

El Terres Travel Festival és l’únic certamen especialitzat en audiovisual turístic que se celebra a Catalunya i a tot l’Estat i des de 2019 és membre del circuit CIFFT, el Comitè Internacional de Festivals de Cinema Turístic que aplega 18 festivals d’arreu de món i constitueix una competició única al món, destinada a premiar les millors pel·lícules de turisme del món. Terres Travel Festival dinamitza el territori de manera directa i implica el conjunt de la ciutadania en el foment del turisme sostenible, mitjançant el suport a les indústries culturals locals i reforçant la seva imatge i atractiu de marca. L’organització del Terres Festival ha elaborat un protocol d’actuació per adaptar-se a les mesures que puguin aplicar les autoritats sanitàries. Tanmateix, es confia que les eventuals restriccions no afectin el normal desenvolupament de la quarta edició del festival.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.