Fa dies que em demanes que et parli de l’amor en temps de confinament, i avui per fi et faré cas, però deixa que t’aclareixi algunes coses abans, perquè al llarg de la nostra vida podem enamorar-nos només una vegada i per sempre o bé enamorar-nos en diverses ocasions… depèn de molts factors, no sempre controlats per un mateix.

Segur que com jo has viscut la bogeria del primer amor, aquell que arriba i et sacseja, ja que el primer amor pot ser inoblidable, però difícilment és l’amor de la nostra vida. Creixem pensant que l’amor és com a les pel·lícules o les cançons i llavors passa que la persona amb qui havies escollit compartir viatge desapareix (no entraré amb les causes perquè cadascú ha lliurat les seves batalles particulars!) i el substitueix el desamor; els que l’hem conegut sabem que no dura per sempre, que es pot deixar enrere la tristesa i recuperar la motivació per viure, però això requereix de temps.

Per sort, els humans tenim una gran capacitat d’adaptació i podem aprendre de les experiències passades. Com qualsevol crisi existencial, l’aprenentatge pot fer-nos créixer enormement com a persones i ens pot permetre descobrir l’amor madur, que confio l’estiguis gaudint tu, igual com jo!

L’amor madur és el que perdura, és un amor que s’alimenta de la comprensió, de respecte per part dels dos membres de la parella. La relació amorosa madura és lliure i es basa en la comunicació i la negociació. Aquest amor no neix, es construeix a través del temps i es cuida. Perdura perquè és el veritable i tot i que arribin pandèmies o estats d’alarma que no et permetin estar tan junts com voldríem, com que és madur només es relaxa i descansa per tornar amb més força.

Presentadora de TV.