L’Equip de Desactivació d’Explosius (EDEX) de la Guàrdia Civil de Tarragona ha destruït un projectil d’artilleria de la Guerra Civil trobat a la Fatarella. El passat cap de setmana, un veí de Terrassa que es trobava de vacances va descobrir l’artefacte quan practicava senderisme al paratge anomenat les Devees de el terme municipal de la Fatarella.

Després de tenir coneixement de la descoberta, una patrulla de la Guàrdia Civil de Gandesa es va traslladar al lloc per verificar la informació, confirmant l’existència de l’artefacte i assegurant el lloc fins a l’arribada de l’Equip de Desactivació d’Explosius (EDEX) de la Guàrdia Civil de Tarragona.

Un cop al lloc de la troballa es comprova que es tracta d’un projectil d’artilleria de 105 mm de calibre en avançat estat d’oxidació i mal estat de conservació, de manera que amb les mesures de seguretat necessàries es va procedir a la seva retirada i trasllat a un lloc habilitat per a la seva destrucció.

Durant l’últim mes, a la demarcació de Tarragona, s’han localitzat i destruït 3 artefactes explosius procedents de la passada guerra civil.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.