Després d’un llarg període d’inactivitat causada pel confinament, tant la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) i la Banda i Escola de Música la Ginesta de Ginestar com el grup Marta & Gregori reinicien la seva activitat als escenaris en dos concerts de l’espectacle Del cap ençà, en la seva versió per a banda; tot un recorregut per la música cantada catalana des dels anys 60 fins a l’actualitat. Aquest dissabte 8 d’agost la banda i els cantautors ebrencs actuaran al poliesportiu de Ginestar a les 22.30h (inscripció prèvia a l’entrada) i uns dies més tard, divendres 14 d’agost a la població La Riba (Alt Camp), a les 22h. 

“Hem arranjat per a banda el repertori de l’espectacle de Marta & Gregori Del cap ençà, que ens el coneixem bé i la banda gaudeix tocant-lo”, explica Jacint Gisbert, director de la Banda i Escola de Música La Ginesta, que afegeix que, a més de les ganes de la banda de tornar als escenaris, és molt present la il·lusió per tornar a compartir assajos. En definitiva, retrobar-se. 

La versió per a banda de l’espectacle Del cap ençà és un espectacle consolidat amb què la Banda i Escola de Música La Ginesta i Marta & Gregori han ofert diversos concerts. “El format és semblant a quan actuem sols, però amb la banda tot agafa un nou so, els arranjaments fan que les cançons trobin un embolcall sonor que t’emociona d’una manera diferent del format més acústic, íntim, de la nostra proposta com a duo”, explica Marc Sendra, meitat de Marta & Gregori, juntament amb Joan Farnós. 

Gisbert destaca la facilitat que suposa treballar amb el duo: “El duo de cantautors ebrencs i la banda no tenen problemes en seguir-se i adaptar-se; hem fet una vintena de concerts plegats i sempre ha estat una bona experiència, ells tenen formació musical, ambdós són professors de música, i participen en altres grups, fins i tot en Marc va tocar a la banda de La Ginesta com a clarinetista”

Jacint Gisbert considera que el Protocol de la Federació Catalana de Societats Musicals, corroborat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, ja que compleix les mesures del PROCICAT en l’àmbit d’arts escèniques, és un bon punt de suport, així com els documents d’estudis que la FCSM els ha enviat durant els mesos del confinament. 

“Som una banda, molt activa, al llarg de l’any realitzem una trentena de concerts, si bé entenem que durant mesos ens hem hagut d’aturar, estem desitjant tornar a actuar”, explica Gisbert. De moment a l’agenda els músics de la Banda i Escola la Ginesta tenen dos concerts plens de cançons amb les amb les quals tothom s’hi pot reconèixer, on 

També hi haurà espai per un bloc amb cançons populars de les terres de l’Ebre com ara Lo carrilet de la Cava, popularitzada per en Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferrereies, Lo meu Riu de Joan Rovira o una cançó del grup Xeic!. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.