En una reunió mantinguda aquest dimecres al matí a la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta amb representants del mateix ens comarcal, d’Unió de Pagesos i de la Comunitat de Regants de la Zona Oriental de la Terra Alta, s’ha consensuat traslladar la necessitat que l’administració impulsi l’ampliació de les zones regables a la comarca, així com la millora de les infraestructures existents.

Els tres agents reunits comparteixen que les infraestructures de regadiu són essencials per al desenvolupament econòmic de la Terra Alta ja que l’agricultura és un dels motors principals de la comarca. Així, consideren que el regadiu s’ha de consolidar a la Terra Alta amb un triple objectiu: millorar l’eficiència i la viabilitat de les explotacions agràries, atorgar a la pagesia un paper protagonista per mantenir l’activitat en zones rurals i en la gestió del territori i, per últim, garantir un ús eficient de l’aigua.

Actualment el regadiu de la Terra Alta abasteix els municipis de Batea, Bot, Caseres, Corbera d’Ebre, la Fatarella, Gandesa, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs. Les obres per portar el regadiu a la comarca es van iniciar l’any 1997 i actualment s’estan regant 7.600 hectàrees, de les 9.000 autoritzades.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.