L’Ajuntament de Tortosa, reunit en sessió plenària extraordinària i via telemàtica, ha aprovat aquest divendres la distribució plurianual de la despesa per a l’obra d’urbanització de la plaça d’Espanya (coneguda popularment amb el nom de plaça de l’Ajuntament) i els carrers Manuel Vila, travessera de Santa Teresa, LLuís Millet, Na Perona i Enric Bayerri.

La proposta, aprovada amb els vots del govern (Junts per Tortosa i PSC) i l’abstenció dels grups de l’oposició, destina en l’anualitat d’enguany 50.000 euros i 1.497.151 euros, en la de l’any vinent.

El projecte d’urbanització de la plaça de l’Ajuntament i carrers adjacents, presentat pel govern municipal aquest mes de juliol, contempla la retirada de la font central, la col·locació de dues fileres d’arbrat, la instal·lació en un lateral de brolladors d’aigua a nivell de terra i la recuperació amb punts lluminosos del traçat històric del carrer Pescadors, desaparegut amb els bombardejos de 1938.

El ple de la Corporació també ha aprovat les bases de la convocatòria de concessió de subvencions a entitats esportives del municipi per a l’exercici d’enguany. En concret es destina una partida de 60.000 euros per subvencionar activitats esportives anuals i l’organització d’altres de caràcter puntual.

En la mateixa sessió, el ple ha aprovat una segona distribució del superàvit de l’exercici de 2019. En concret es tracta d’una partida de 937.561 euros, dels quals 200.000 es destinaran a amortitzar deute del préstec del fons de finançament de pagament a proveïdors; 100.000 euros, a la compra de vehicles elèctrics; i la resta es reserva a futures inversions i a la reducció de l’endeutament al llarg de 2020.

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.