La Diputació de Tarragona ha convocat el XVIè Premi Iniciativa Medi Ambient que enguany comptarà amb una dotació econòmica superior i premiarà el millor projecte amb 5.000 euros. Ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l’Ebre, el Baix Penedès i el Camp de Tarragona ja poden presentar les seves candidatures a aquest certamen que reconeix anualment projectes innovadors i capdavanters orientats a potenciar la protecció i la millora del medi ambient.

“Aquest premi pretén ser un impuls per als municipis de les nostres comarques que tenen projectes innovadors per a la protecció del medi ambient, per tal que puguin fer-los realitat. La Diputació de Tarragona treballa transversalment en la mitigació i l’adaptació als efectes del canvi climàtic i la implementació d’estratègies d’economia circular i verda al Baix Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre”, explica la diputada delegada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació, Eva Mata.

Els interessats a participar-hi poden presentar les seves candidatures fins al 30 de setembre. Hi podran optar amb projectes o accions ja realitzats, en procés, redactats i que estiguin pendents d’executar-se o que es vulguin impulsar des del món local. En tot cas, hauran tenir com objectiu la protecció i millora del medi ambient en diversos àmbits com el dels residus; l’energia; el soroll; l’atmosfera; l’urbanisme; l’adaptació i la mitigació al canvi climàtic; la restauració paisagística i ambiental; l’economia circular i verda i la reducció de la petjada de carboni en l’aplicació de projectes per frenar l’emergència per la Covid-19, entre d’altres Les bases del certamen amb els requisits de participació i els criteris de valoració i ponderació es poden consultar a la seu electrónica de la Diputació de Tarragona.

L’Ajuntament d’Alcover va ser el guanyador del Premi Iniciativa Medi Ambient l’any passat amb un projecte que tenia per objectiu impulsar la recuperació dels eixams i la supervivència de les abelles a Catalunya. Així mateix, el jurat va decidir concedir una accèssit del premi a l’Ajuntament d’Ulldemolins per un pla de foment del coneixement dels entorns naturals rurals entre els infants i els joves.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.