La Plataforma Nou Accelerador Lineal ha instat al Departament de Salut de la Generalitat a fer una tramitació ràpida per reduir els terminis previstos d’instal.lació del nou aparell de radioteràpia a l’Hospital de la Santa Creu de Tortosa.

Josep Bayerri, un dels portaveus d’aquesta Plataforma, ha explicat que l’expedient d’instal·lació que ha de validar el Servei de Coordinació d’Activitats Radiològiques de Catalunya “no s’està tramitant encara”. El motiu és que l’Institut Oncològic de la Catalunya Sud no hauria pagat les taxes administratives corresponents per a la seva tramitació.

La Plataforma ho ha comunicat a la delegació de Salut a les Terres de l’Ebre que s’ha compromès a resoldre la tramitació. Després l’informe l’haurà de validar el Consejo de Seguirdad Nuclear (CSN). Els responsables del servei de protecció radiològica i física mèdica de l’hospital de Reus han fixat en un any com a mínim el període per poder completar la tramitació administrativa i la instal.lació i calibració del nou aparell. Segons Bayerri, la plataforma Nou Accelerador Lineal treballa amb l’objectiu de reduir aquests terminis i que el nou aparell estigui operatiu al més aviat possible.

L’entitat cívica a més ha alertat que la donació del nou accelerador lineal per part de la Fundació Amancio Ortega, caduca a finals d’any. La Plataforna tem que es pugui perdre aquest aparell.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.