Davant l’agressió soferta per la imatge de la Mare de Déu de la Cinta del cim de Caro, el Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent i Vidal, ha manifestat “el seu dolor” per aquest acte vandàlic “que pertorba la convivència”. En un breu comunicat fet públic aquest dimarts al matí pel Bisbat de Tortosa, monsenyor Benavent demana “que es respecten aquestes expressions de fe i germanor que no fan mal a ningú“.

El Bisbe ha anat fins al cim de Caro per veure ‘in situ’ els danys que ha patit la imatge religisiosa. En un vídeo enregistrat des del costat del monòlit, el bisbe prega a la Mare de Deu de la Cinta “que perdone a aquells que l’han ofesa”.

L’escultura religiosa, obra dels germans Aixendri, presenta importants danys a conseqüència de l’acció vandàlica. A cops de pedra, una o diverses persones que no han estat identificades, han trencat la corona de la Verge i altres parts de l’escultura col·locada dins de la fornícula del monòlit que corona el cim de Caro, al massís del Port. A part de la corona, la barbeta, el front i la cinta de la Mare de Déu també presenten danys pels impactes dels cops de pedra.

Els fets han provocat una gran indignació i més tenint en compte que aquesta escultura havia estat recentment restaurada per encàrrec de la Reial Arxiconfraria de la Cinta.

Aquest monòlit va ser inaugurat el 25 de setembre de 1955 amb una imatge provisional de la Mare de Déu que posteriorment, un any més tard, va ser substituïda per l’escultura que ara ha estat danyada. El projecte va ser promogut per la secció de Tortosa de la Unió Excursionista de Catalunya.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.