El nou Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per al període 2020-2024 contempla una aportació de quasi 12,5 milions d’euros per a les Terres de l’Ebre. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, l’ha presentat aquest dilluns a Prat de Comte i ha concretat que permetrà finançar 123 actuacions en 55 municipis, una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) i quatre consells comarcals. El Govern va aprovar fa uns dies la resolució provisional a l’espera de la definitiva, prevista per l’octubre. En el conjunt de Catalunya la inversió de la Generalitat és de 250 milions i es preveu que aquests diners financin obres per un valor total d’uns 644 milions.

En la seva visita a Prat de Comte, Budó ha assegurat que l’executiu “ha tingut present la necessitat que els municipis petits tinguin capacitat inversora”. “Des del Govern volem acompanyar-los per garantir que al país no hi hagi ciutadans o municipis de primera i de segona”, ha assenyalat. Budó ha estat acompanyada per l’alcalde de la localitat, Joan Josep Malràs, i del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés.

A nivell català, el PUOSC està dotat de 250 milions d’euros, dividits en dues línies de subvencions. La primera d’àmbit general de 160 milions d’euros i una d’específica per a municipis de menys de 5.000 habitants amb una partida de 90 milions d’euros. Així doncs, els municipis petits han pogut optar a un màxim de 370.000 euros, sumant les dues línies.

De les 123 actuacions previstes a les Terres de l’Ebre, 34 són al Baix Ebre, 26 al Montsià, 34 a la Ribera d’Ebre i 29 a la Terra Alta. En el cas de Prat de Comte, la localitat més petita de les Terres de l’Ebre, la inversió serà de 218.500 euros i servirà per arranjar el carrer Xerta. També a la Terra Alta, Horta de Sant Joan, Caseres, Batea i Vilalba dels Arcs rebran 370.000 euros, el màxim que permet el PUOSC. També els rebran Tivissa, Miravet, Ascó  i Benifallet. Entre les obres que es duran a terme hi ha arranjaments de carrers, canalitzacions, adequacions d’edificis municipals o millores d’enllumenats. En el cas de Tortosa destaca l’ampliació de l’auditori Felip Pedrell, amb una dotació de 250.000 euros.

Autor: