L’Ajuntament de Paüls ha celebrat aquesta setmana dues assemblees informatives per a presentar a la ciutadania les diferents alternatives d’ubicació de la depuradora al municipi. Les assemblees van comptar amb la participació del director tècnic del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), Josep Aragonés. “Hem explicat als veïns i veïnes del poble en quina fase del projecte ens trobem. Ara estem avaluant els diferents emplaçaments, per la qual cosa és el moment d’escoltar la ciutadania del municipi”, ha indicat l’alcalde de Paüls, Enric Adell.

La construcció de la depuradora és “un projecte prioritari” per a l’equip de govern de l’Ajuntament de Paüls. “La depuradora és una necessitat, fa massa anys que arrosseguem aquest dèficit que ha tingut i té un cost econòmic i ambiental molt elevat per al municipi”, ha dit Adell.

Pel que fa als possibles emplaçaments de la depuradora, l’Ajuntament té quatre propostes sobre la taula i ara se n’estudiarà una cinquena. “Hi ha diverses opinions entre els veïns i veïnes, cadascú prioritza uns aspectes com ara l’impacte visual o el reaprofitament de l’aigua”, ha assenyalat l’alcalde de Paüls que sosté que el realment important és estudiar les diferents alternatives per optar per la millor opció. Quant al procés de depuració, de les quatre alternatives estudiades, n’hi ha dues que, segons els tècnics, s’adapten millor al municipi.

Finalment, l’Ajuntament preveu tenir decidit l’emplaçament de la depuradora i el procés de depuració a final de l’estiu.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.