Després de tres temptatives suspeses pel confinament a causa de la Covid-19, dimarts 7 de juliol es presentat en societat el disc Tren Seeger. El poder de la cançó’, al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia.

El disc és una relectura del legat del cantant i activista nordamericà Pete Seeger en clau de present i des d’una òptica mediterrània. La veu d’Arturo Gaya, l’acordió de Cati Plana, la guitarra de Sergi Trenzano i el contrabaix de Kike Pellicer aporten una nova sonoritat i readaptaten al català algunes cançons que han fet història en l’àmbit de la música popular i de compromís. Amb aquesta idea van crear la formació ‘Tren Seeger’ l’any 2014, pocs mesos després de la mort del cantant que portava en el seu banjo la inscripció ‘Aquesta màquina derrota l’odi’.

El disc va veure la llum el passat 20 de març, en els dies més durs del confinament, editat per Discmedi en formats de CD i vinil, amb el suport de Tradicionàrius i Barnasants. Es tractava de deixar testimoni del treball fet durant el 2019 en commemoració del centenari de Pete Seeger amb concerts i diverses activitats commemoratives arreu de Catalunya.

Tren Seeger va comptar per a la gravació amb la col·laboració desinteressada d’artistes com Quico Pi de la Serra, Gemma Humet, Coses, Joana Gomila, Jaume Arnella, Rah-mon Roma, Noè Rivas, Montse Castellà, Pepet i Marieta, els Seegers, Paco Prieto, el Cor Flumine i Pirates de la Sal. Tots ells procedeixen de circuits musicals del país en els que la petjada de Seeger ha tingut un paper important: el Folk, la Cançó, l’animació infantil…

L’acte serà un dels primers que se celebren presencialment al CAT de Gràcia. Tindrà lloc a les 19.30 hores i consistirà en una presentació i explicació dels motius que han portat a tirar endavant aquest projecte. No hi faltarà la música, ja que els quatre components de Tren Seeger hi seran presents i han anunciat que interpretaran en acústic algunes de les cançons del disc: “Naturalment que hi haurà música, sobretot amb l’idea de compartir-la amb la gent que ens vulgui acompanyar”,  ha afirmat Arturo Gaya. Alguns dels músics convidats que van participar a la gravació també assistiran a l’acte.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.