L’Ajuntament d’Alcanar ha arribat a un acord de col·laboració amb l’Associació Mediterrània  LGTBI per promoure la salut integral entre el jovent LGTBI del municipi.

Mediterrània LGTBI va néixer amb un caràcter marcadament local i rural. Té presència a Alcanar i a Vinaròs i orienta els seus objectius a l’assoliment dels valors democràtics d’igualtat, diversitat i inclusió de les persones de la comunitat LGTBI i de les seues famílies i/o amistats.

L’alcalde d’Alcanar, Joan roig, ha remarcat que “ens cal seguir treballant en xarxa per avançar en la  defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI. Aquest acord és un pas més endavant.  Convidem tota la ciutadania a què s’implique, ja que el respecte cap als altres ha de ser patrimoni de tots i totes”.

Per la seva part, el president de Mediterrània LGTBI, Àngel-Joan Ros, ha explicat que les  activitats de l’entitat s’orienten a tota la societat però amb una atenció especial a les persones joves i des d’un enfocament de presència en tots els àmbits de la vida social i comunitària. L’associació “té una incidència molt concreta en el camp de promoció de la salut integral i en el de l’educació formal i informal, així com en la lluita ferma contra la discriminació i la LGTBIfòbia en qualsevol de les seues manifestacions”, ha afegit.

La regidora de Joventut i Participació Ciutadana, Meritxell Ulldemolins, ha detallat que gràcies a aquest acord, i a partir del curs vinent, Mediterrània LGTBI oferirà un servei d’atenció personalitzada al Casal Jove d’Alcanar amb una freqüència setmanal i també a través de diferents xarxes socials, telèfon i correu electrònic. A més, s’han planificat dos tallers al llarg del curs, tot i que les activitats podran variar en funció de la demanda.

També es posa en marxa un servei de consultes i dubtes sobre pràctiques més segures per a reduir la incidència de les infeccions de transmissió sexual. A més, es realitzaran proves ràpides de detecció, de forma gratuïta, anònima i confidencial, en el marc d’una intervenció més àmplia, basada en el counselling.

Finalment, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Maribel Ramon, ha fet una crida  “a les persones afectades per  la discriminació i la LGTBIfòbia a no quedar-se callades i passar a l’acció utilitzant tots els canals que tenen al seu abast al nostre municipi i comarca, i també a través dels diferents recursos de la Generalitat de Catalunya”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.