L’Ajuntament d’Alcanar ha presentat “incorrectament” les sol·licituds d’ajuts pels aiguats d’octubre de 2018, segons que ha comunicat la delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. Alcanar és el més afectat pels danys que va provocar el temporal d’aquella tardor.

A petició de diversos ajuntaments afectats per aquests aiguats, el 18 de juny es va dur a terme una reunió amb la Delegació del Govern i la Direcció General de la Presidència. En aquesta reunió, segons ha explicat la Delegació del Govern, es va concretar amb els ajuntaments la presentació de les sol·licituds per rebre aquests ajuts i des del Departament de la Presidència es va agafar “el compromís” que un cop analitzades tècnicament aquestes sol·licituds “convocarà una propera reunió” a les Terres de l’Ebre. “La reunió va tenir un to cordial i, en cap moment, els ajuntaments van demanar més accions per part del Govern”, ha concretat la Delegació en un comunicat que ha fet públic aquest dijous.

El Govern ha comunicat que “la major part dels ajuntament afectats han presentat aquestes sol·licituds de les subvencions pels aiguats d’octubre de 2018 dins els terminis establerts, tenint en compte que es podien fer des del passat 4 de març, sense afectació per la Covid19”. No obstant això, el Govern ha informat que “l’Ajuntament d’Alcanar ha presentat incorrectament les sol·licituds, per la qual cosa en breu se li farà un requeriment tècnic”.

D’altra banda i en resposta a les peticions formulades per alguns alcaldes d’ERC, entre els quals el d’Alcanar, el Govern a les Terres de l’Ebre ha respost que “el contacte i reunions amb el subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona són periòdiques, per aquest i per qualsevol tema que afecta a les comarques ebrenques; amb tot, el delegat del Govern està convençut que si l’alcalde d’Alcanar vol reunió amb el subdelegat del Govern segur que l’atendrà sense cap inconvenient”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.