El BBVA ha anunciat aquest dimecres que ja torna a tenir operativa el 100% de la seva xarxa d’oficines després que la crisi del coronavirus obligués a tancar bona part dels seus locals. A través d’un comunicat, l’entitat financera ha explicat que les úniques excepcions seran aquelles oficines que habitualment tanquen durant l’estiu. A Catalunya, el BBVA disposa d’un total de 656 oficines i caixers automàtics, mentre que al conjunt de l’Estat n’hi ha més de 9.000. Després que el govern espanyol decretés l’estat d’alarma, el banc va procedir a tancar el 70% de les seves oficines i va mantenir el 90% de la plantilla en teletreball. A mesura que s’han anunciat les diferents fases de desescalada, l’entitat ha anat obrint gradualment la xarxa.

Segons dades facilitades per la mateixa companyia, l’atenció als clients mitjançant suports digitals ha evitat 20 milions de desplaçaments a les oficines. En aquest sentit, l’entitat destaca que ha incrementat la seva base de clients digitals en 250.000 persones des del 14 de març, fins als 5,3 d’usuaris.

En paral·lel, el banc ha impulsat l’ús de les cites prèvies per controlar l’aforament a les oficines. A banda, s’ha reorganitzat als treballadors a l’interior dels locals per mantenir la distància de seguretat i s’han col·locat mampares de policarbonat com a mesura de protecció entre gestors i clients. Finalment, s’han adquirit mascaretes protectores, gel hidroalcohòlic i s’han senyalitzat diverses àrees per marcar les distàncies de seguretat.

Autor: