Un dels beneficis d’estar a la fase 3 de desescalada és la mobilitat més àmplia. Així i tot, la divisió de les fases entre àrees sanitàries i comunitats autònomes provoca que, en municipis fronterers, esta mobilitat se veigue reduïda. És el cas d’Alcanar, on el veïnat viu de formes diferents esta mancança.

Mentre la Comunitat Valenciana continue en fase 2, el seu Govern no podrà demanar poder moure’s cap a altres regions sanitàries com Catalunya. Previsiblement, el 15 de juny sí que ho estarà i ambdós governs podran sol·licitar al Govern Central la mobilitat entre les dos comunitats autònomes.

Mentrestant, la CUP d’Alcanar i les Cases reclama que dins el denominat territori Sénia puguen moure’s lliurement. L’alcalde de l’Ajuntament d’Alcanar, Joan Roig, qualifica la petició d’imprudent i els recorda que encara estem en estat d’alarma, fet que comporta que no se pugue tornar a la normalitat. En este sentit, Roig tampoc recolza la petició de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre que va en la mateixa línia.

Així i tot, el que sí que s’ha fet des de l’ajuntament canareu és un reclam d’acord amb les peculiaritats del municipi fronterer com permetre a ramaders i agricultors poder anar a explotar i donar menjar i beure als animals de les seues finques de Vinaròs, així com permetre la visita a familiars malalts.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.