L’Arnes finalment no competirà la temporada vinent a tercera catalana. Decisió que van comunicar a través de les seves xarxes socials dijous al vespre i que deixava perplexes a propis i estranys, després d’haver anat anunciant les renovacions de cara a la temporada vinent on l’equip havia assolit la permanència a tercera catalana en l’any que debutaven a la categoria després d’haver ascendit en la campanya 2018-2019. Els arnerols en el moment de l’aturada eren dotzens a la classificació amb 31 punts i amb la salvació assegurada, havent acumulat una ratxa on de nou partits disputats tan sols havien perdut un (al camp del líder de la categoria).

Després de tretze temporades ininterrompudes on havien gaudit del futbol altre cop al municipal terraltí, no hi haurà futbol la temporada vinent motivat per la crisi de la Covid-19 i baixes significatives que havia tingut l’equip arnerol i que debilitaven la competitivitat del club de cara a una campanya incerta. Ha estat una decisió complicada però els fets així ho demanaven. Segons comentava l’entrenador del conjunt de la Terra Alta, Roger Blanc, a l’apartat esportiu de Canal Terres de l’Ebre divendres “És una pena. Al poble sempre hi ha hagut molta il·lusió, passió i predisposició vers al club però hem de ser realistes i diferents motius ens han fet prendre aquesta sòlida determinació“. Roger afegia que “primerament la dràstica reducció pressupostària que patiríem la temporada vinent a causa de la pandèmia del Coronavirus, al costat de una reducció continuada de jugadors locals i de la zona que cada cop feia més complicada la viabilitat del club, en tercer lloc les baixes de jugadors emblemàtics per a l’equip que ens deixaven molt delmats de cara al curs vinent i per últim la decisió de la Federació Catalana de Futbol amb la tercera catalana de fer un únic grup de cara a la temporada vinent. Durant molt temps vàrem creure que hi hauria dos grups de competició segons les informacions que ens anaven arribant, però sobtadament davant la resolució definitiva de fer un únic grup ens ha forçat a prendre aquesta decisió. En el supòsit de fer dos grups suposava que més o menys tinguéssem deu partits que ens hagués pogut afavorir a disputar la lliga, davant la reducció previsible de confrontacions que jugaria a favor de la reducció dràstica pressupostària, però no ha estat així. Quan la Federació s’ha pronunciat i queda amb un únic grup la lliga, hem fet números i ens és completament impossible continuar competint malgrat les ganes que hi havia“. El tècnic d’Arnes afegia que “hem volgut ser honrats i no volem perjudicar a ningú, hem volgut ser honrats amb nosaltres mateixos i amb els jugadors que hem tingut competint tots aquests anys als quals volem agrair que han estat al club durant tot aquest temps“. “Sabem que serà complicat que torni a haver-hi futbol a una població com Arnes, però hem pres aquesta determinació dura però conscients que la havíem de prendre d’aquesta manera. Ens deixa tristos però a la vegada contents del que hem viscut durant aquests tretze anys a Arnes“, ha sentenciat Roger Blanc.

Joaquim Miralles, alcalde de la població i durant deu anys defensant la porteria de l’equip del seu poble, les sis darreres com a capità de l’equip ens comentava que “és una sensació agredolça. Una decisió que vam prendre conscients, però a la vegada ha estat dura per tot el que comporta. Ha estat una decisió molt complicada de prendre i d’assumir. És un dia molt trist. Després de deu anys defensant els colors de l’equip del poble i el sentiment de l’Arnes, saber que serà l’última temporada que disputarem com a equip de futbol és molt dur i costa de tragar. Ha estat una decisió molt dura i molt difícil d’assumir“. De cara al futur Miralles ratificava que “és molt complicat que hi torni a haver futbol a Arnes. Ho intentarem amb totes les forces però hem de ser realistes. Dol molt, i ara parlo com alcalde, que una activitat tan important per al poble com el futbol no es torni a disputar. No deixarem d’insistir però serà molt complicat que torni a rodar la pilota pel municipal de les Valletes“.

Ara amb la baixa de l’Arnes i tenint en compte que el Godall ha resolt el seu futur garantint que hi haurà activitat a l’equip del Montsià l’any vinent, queda oberta la possibilitat que sigui el Benissanet l’equip que ocupe la plaça vacant de cara a la temporada 2020-21 (per millor coeficient global (+16) tenint en compte que estava empatat a 39 punts amb l’Alcanar i el coeficient particular el tenien empatat després d’un 1-0 a la Fanecada i un 2-1 al camp dels riberencs). Els de la Ribera d’Ebre van ser tercers classificats en el moment de l’aturada per la crisi sanitària per darrere el Gandesa B i Pinell, primer i segon classificat, que han ascendit a la categoria immediatament superior després de la resolució federativa. Així i tot, caldrà esperar a la confirmació de la Federació en aquest sentit.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.