L’Ajuntament de Masdenverge ha ajornat les festes majors en honor a la Mare de Deu del Roser que s’havien de celebrar del 31 de Juliol al 9 de d’Agost, davant la situació d’emergència generada per la Covid-19. La Corporació local ha optat pel canvi de data després que el Govern espanyol hagi anunciat la pròrroga de l’estat d’alarma com a mínim fins al 21 de Juny.

De moment no s’ha fixat un nou calendari per a la celebració però es treballa amb la possibilitat que es faci coincidir amb el pont del Pilar, a principis de Octubre.

La decisió d’ajornar les festes majors respon a la situació d’emergència sanitària, que farà inviables les grans concentracions de persones a mig termini, però també a l’enorme complexitat de tancar la programació i tots els aspectes organitzatius de la celebració en l’actual context. Una dificultat que afecta l’administració però també les entitats locals, pilar essencial de la festa.

El regidor de Festes, Turisme i Joventut, Guillem Carles, conjuntament amb l’alcalde René Gonel, ha manifestat que no és fàcil prendre aquesta decisió perquè “els masdenvergencs i masdenvergenques i en especial les entitats, esperen la Festa Major amb moltes ganes durant tot l’any, igual que els comerços i bars de la nostra població. Però és l’opció més sensata per garantir la seguretat de tothom i per poder preparar-la bé i gaudir-la al màxim un cop passi aquesta situació”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.