Esquerra Republicana celebra la iniciativa de la companyia Elèctrica del Ebro i Endesa de soterrar les línies elèctriques de Deltebre sense cap cost per als veïns i veïnes afectats tal com sempre havia defensat el nostre grup municipal.

Durant la passada legislatura, el grup municipal d’Esquerra va iniciar una sèrie d’accions per tal que les companyies elèctriques assumissin el cost total dels soterraments, ja que havien estat les úniques beneficiades. Fins en dues ocasions vam portar aquest assumpte al ple municipal. Tot i els esforços la resposta del govern de Lluís Soler va ser d’acusar-nos de fer populisme i titllaven “d’impossible” la nostra demanda.

No deixa de sorprendre’ns que la proposta que va ser titllada de “populista”, i menystinguda pel govern d’Enlairem, avui se celebri”. Ha manifestat el regidor republicà Carlos Bel.

D’altra banda és important recordar que en la legislatura passada, l’equip de govern va organitzar unes consultes als veïns i veïnes afectats, on se’ls proposava si volien retirar les línies mitjançant contribucions especials. Aquestes contribucions les havien d’assumir els mateixos propietaris afectats, i si en algun cas, els veïns no estaven disposats a pagar, la línia es quedaria per soterrar.

Més flagrant va ser el cas de la zona dels Hortets. Concretament, els propietaris de parcel·les de l’estació transformadora, entre el carrer Joan XXIII i el carrer Miguel de Unamuno, que són els únics de Deltebre que han pagat per soterrar les línies de mitja tensió. Carlos Bel: “El govern de Soler haurà d’explicar molt bé perquè els veïns de la zona dels Hortets van ser els únics en pagar uns soterraments, i la companyia s’ha pogut fer càrrec de la resta del municipi”.

Una vegada més, celebrem que es puguin retirar les línies de mitja tensió de dins del nucli urbà, línies que des de fa molts anys han perjudicat als propietaris en molts aspectes.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.