El grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Tortosa reclama que el govern espanyol es comprometi a no intervenir els estalvis dels ajuntaments. Això és el que es demana en una moció que la formació taronja ha presentat a la capital del Baix Ebre i a altres ajuntaments on Cs té representació.

El portaveu de Cs a Tortosa, Miquel Albacar, ha explicat que “es tracta d’uns diners que pertanyen als ajuntaments i que ara necessitem per poder ajudar a la recuperació social i econòmica dels municipis”. “Els ajuntaments són les institucions més properes a la ciutadania i els que més estan actuant amb els seus propis recursos humans, materials i econòmics per ajudar a rescatar la població”, ha recordat.

En la moció s’exigeix al govern espanyol que “augmenti el percentatge que poden gastar els ajuntaments procedent del superàvit acumulat” per fer front a la crisi generada per la COVID-19 i puguin prendre mesures enfocades a “ajudar l’economia local, tant de les famílies com de les empreses”.

D’altra banda, Cs Tortosa ha presentat una altra moció per “fer efectiva la conciliació laboral i reduir la bretxa salarial en la situació provocada per la crisi de la COVID-19”. Albacar ha explicat que el text demana, entre d’altres, que “l’Ajuntament tortosí promogui a les empreses el teletreball en totes les tasques que ho permetin, com a opció satisfactòria per a les dues parts, a més de valorar altres opcions de conciliació laboral com l’adaptació de l’horari”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.