L’Ajuntament de Tortosa ha reprès les actuacions a la via pública, després de l’aturada que va comportar el decret d’alarma i el confinament pel coronavirus. Ho ha fet amb una primera actuació al barri de Ferreries, que anirà seguida al llarg de les setmanes següents d’altres obres previstes en altres zones de la ciutat.

La primera actuació que s’ha posat en marxa és l’arranjament de les voreres de la rambla Pompeu Fabra, que presentaven un important estat de deteriorament: la tipologia d’arbrat plantat en aquest espai en el moment que es va urbanitzar ha provocat que, amb el temps, el creixement expansiu de les arrels provoqués el trencament dels escocells i l’aixecament de la vorera. En alguns casos, fins i tot les arrels havien envaït algun dels embornals de desguàs.

Ara, una vegada aixecada la vorera s’ha pogut comprovar l’afectació real al subsòl, i també s’han pogut detectar altres desperfectes que ara quedaran resolts amb l’actuació. Els treballs se centren al tram de la rambla Pompeu Fabra situat entre els carrers de València i del Comerç. Ha calgut retirar els arbres que havien crescut de manera més expansiva, que seran reposats per altres espècies d’arrelament lent i port mitjà.

En un altre tram d’aquest mateix carrer, al llarg de les pròximes setmanes també està previst que comence l’arranjament del parterre situat a tocar de la C-12, just al costat del col·legi Cinta Curto. La illeta de terra existent incorporarà una zona verda amb la plantació de lledoners, fet que convertirà aquell espai en transitable.

Els cost d’aquestes dos actuacions se situa en prop dels 45.000 euros.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.