El programa educatiu FutbolNet que coordina la Fundació Barça i que convoca l’Ajuntament de la Ràpita ha acabat el seu cinquè curs al municipi havent completat els últims mesos de forma virtual. En total, uns 39 xiquets i xiquetes (45 al llarg del curs) d’edats entre els 10 i els 16 anys i de diferents entorns socials i diversitats funcionals han pogut completar el curs malgrat la pandèmia de la Covid-19.

Les sessions, que tenen per objectiu educar en valors com l’esforç, el treball en equip o el respecte a través de l’activitat física, es van interrompre bruscament l’11 de març arran de la crisi sanitària del coronavirus. Llavors, l’equip educatiu va traslladar les sessions, que habitualment es feien al col·legi Carles III, a la xarxa.

En un entorn virtual es van poder treballar sessions plenes de reptes i jocs cooperatius, tot preservant la metodologia de FutbolNet. Alhora, els xiquets i xiquetes podien mantenir la seva relació, la qual cosa no només els motivà a participar sinó que també els oferia un espai d’acompanyament socioemocional a través del joc i el reforç de la importància de les rutines.

Des de la coordinació del programa FutbolNet a la Ràpita i des de la regidoria de Polítiques Socials i Igualtat de l’Ajuntament, se’n fa una valoració molt positiva d’aquesta cinquena edició. Ja que, tot i les dificultats d’una situació d’emergència com l’actual, s’ha mantingut un bon nivell de participació. “Des del govern municipal apostem pel programa FutbolNet ja des de fa cinc anys perquè permet que xiquets i xiquetes, de tota mena d’entorns socials, es puguin educar en els valors humans a través de la pràctica esportiva”, ha explicat la regidora Oona Tomàs.

L’edició 2019-2020 del programa FutbolNet es va iniciar el passat 25 de novembre i va acabar aquest 29 de maig, amb l’entrega de samarretes als xiquets i xiquetes participants. Durant el curs també es va organitzar una sortida al Palau Blaugrana per gaudir d’un partit solidari de futbol sala entre el Barça i Corinthians que va ser molt celebrat pels xiquets i xiquetes.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.