El futur de l’Ulldecona està assegurat. En acabar la temporada passada, tal com estava previst, l’actual president Josep Queralt va presentar la renúncia al càrrec per seguir al capdavant del club del Montsià juntament amb la seva junta directiva. Tot i aturar-se la competició sobtadament arran de la pandèmia, la decisió estava presa i seguia endavant amb la vacant que deixaven a l’entitat falduda. Després de la rumorologia que apuntava a una possible solució, s’ha fet efectiva agafant el relleu directiu la junta del futbol base. Era moment de ficar-se a treballar i buscar un substitut a la banqueta de cara a la temporada 2020-2021. Així, hi haurà una simbiosi entre primer equip i planter que fins ara caminaven per separat canalitzant-ho tot com un únic club de dalt a baix. En aquest sentit Òscar Montesó, responsable directiu de la secció del futbol base a hores d’ara, apunta a ser el futur president del club montsianenc, sempre en quant no aparegui una alternativa. Llavors farien un pas al costat, però ara han agafat la tasca de ficar fil a l’agulla en la composició del primer equip i que no es faci més tard, cosa que complicaria molt les coses de cara a ser un equip competitiu com han estat les darreres temporades.

No en va, en el moment que se suspenia la temporada a causa de la pandèmia de la Covid-19, el conjunt que entrenava Albert Bel (que ha fitxat per l’Amposta de la mateixa categoria) eren sisens amb 34 punts i a un tan sols del conjunt revelació d’aquesta temporada passada, el CE Perelló. Els de Bel s’havien caracteritzat per ser un equip difícil de batre al seu camp com ho demostra el fet d’haver-se imposat a Rapitenca (3-1) i Tortosa (1-0). El conjunt grana, amb un partit pendent de recuperar, estava situat a dotze punts de la plaça que en principi donava lloc a la promoció que ocupaven els rapitencs i tenien més que assegurada la permanència.

El canareu Andreu Fibla, que ja va comunicar que no continuaria a la banqueta del CD Roquetenc a la tercera catalana, ha estat l’escollit. Tindrà un repte complicat però que a la vegada agarra amb gran il·lusió “la veritat és que va ser una sorpresa però a la vegada una gran alegria que un club centenari i històric a la segona catalana es fixés en mi. És tot un repte i una responsabilitat però que no m’espanta gaire per la confiança que tinc jo i el meu equip en treballar ara més que mai per demostrar que no els decebrem i els tornarem la mateixa confiança que han dipositat amb nosaltres. Em van explicar el seu projecte i com volen enfocar la primera plantilla i va ser molt ràpid arribar a una entesa. En una reunió ho vam tancar, perquè l’entesa va ser total” ens comentava el nou tècnic faldut.

Respecte als objectius que es marquen de cara a la temporada vinent ens deia Fibla que en tenen “dos de marcats. El primer i més important és que volem confiar en la gent del poble. Volem que la plantilla del primer equip estigui composta per gent jove, gent il·lusionada i encoratjada a arribar a cotes superiors al món del futbol i nosaltres els volem donar aquesta oportunitat. Ho intentarem basar amb gent del poble que estava a altres equips, però som conscients que a on no arribarem i no ho trobarem a casa anirem fora a buscar-ho per a completar la plantilla i que sigui el màxim competitiva possible“. A més afegia que “tot i això no vull dir que deixarem de ser competitius, no confonguem, voldrem ser el màxim competitius possible. Ho basarem amb gent jove i del poble, però volem gent competitiva i que cada cop que surti a jugar s’ho deixi tot per l’escut que porta al pit i demostri la seva professionalitat i ganes de fer-ho bé“.

El segon objectiu, no menys important que el primer, és que volem que la gent d’Ulldecona es torni a enganxar a l’equip i torni a vindre al camp de futbol a gaudir de l’equip. Volem tornar a omplir l’estadi com fa anys que no passa i que vinguin a fer costat a la gent jove d’Ulldecona i a estar al costat de l’equip. Aquesta comunió entre equip i afició, és l’objectiu més important si cap. Volem tornar-los a il·lusionar amb gent del poble“, sentenciava Andreu Fibla.

La plantilla patirà una àmplia renovació com ho demostra el fet que pesos pesants de la temporada passada han estat baixa: Felipe (que ha retornat a l’Amposta), Miguel (que podria tornar a l’Amposta), Iván Páez (que s’ha compromès amb el Camarles), Ivan González (que ja no va marxar abans de l’aturada pel Coronavirus i sembla que té una oferta de la Cava), el jove faldut Marc Fabregat que marxa al Tortosa, Tena que s’ha compromès amb el Santa Bàrbara a més d’Ion (que s’incorpora al Jesús Catalònia) o Corella, no continuaran. D’altra banda pel que fa al capítol d’altes s’han concretat la del porter Lluc Garcia, que torna després de tres temporades al Vinaròs; el jove Pau Pérez procedent del juvenil preferent de l’Amposta; Jawad que encetarà la trajectòria com amateur a l’equip del seu poble; Ferran Rodríguez i Christian Gil (Vinaròs); Àlex Pasalamar (Godall); Cristian Regolf (Rapitenca B) i el darrer en tancar el seu retorn a la disciplina falduda és Ferran Doménech. Aquests fitxatges s’afegeixen a les renovacions de Moha, el porter Oriol Morera o el lateral Pau Morera. En els dies vinents es coneixeran més novetats en el capítol d’altes i renovacions.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.