El president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebutjat l’acord entre ERC i govern espanyol per prorrogar per última vegada l’estat d’alarma a canvi del retorn de competències als territoris en fase 3 i ha assegurat que “no se sent vinculat per l’acord d’un partit com ERC amb el PSOE“. Segons fonts de la presidència, Torra ha traslladat a Aragonès que el pacte “no vincula el Govern de la Generalitat” i ha afegit que no entén “com el vicepresident d’un govern independentista contribueix a allargar la situació que impedeix recuperar les competències” a Catalunya.

ERC ha anunciat aquest dissabte al vespre que la Permanent Nacional ha avalat l’abstenció dels diputats republicans després d’acordar amb el govern espanyol que aquesta serà al darrera pròrroga de l’estat d’alarma i que les comunitats autònomes recuperaran les competències quan els territoris que entrin en fase 3, a excepció de la llibertat de circulació.

Autor: