L’alcalde de la Sénia, José Ramón Bellaubí, ha reclamat al Departament de Salut de la Generalitat la reobertura del CAP del municipi. En una carta adreçada a la gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, l’alcalde demana la reactivació de l’assistència presencial al CAP, la reprogramació de les visites no urgents i un disseny de circuits clars de circulació interna perquè possibles afectats per la covid-19 no estiguin en contacte amb altres pacients.

Bellaubi exigeix “la presència d’un equip sanitari format per metge o metgessa i infermer o infermera durant les 24 hores del dia, per tal de garantir el servei en cas d’urgència. Les situacions viscudes durant els últims dies a la Sénia, alguna d’aquestes amb risc vital del pacient, són inadmissibles”.
­
L’alcalde senienc també demana crear un espai d’assistència segur per als professionals que atenen altres patologies al CAP, per tal que puguin tornar a realitzar la seva feina amb garanties i sense posar en risc la seva salut.
­
Bellaubi justifica aquestes reivindicacions en el que que la Sénia, amb una població de gairebé 6.000 habitants,“compta amb un nombre molt alt de persones que requereixen els serveis del centre d’atenció primària, més enllà de les necessitats generades per la Covid19”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.