La Regió Sanitària Terres de l’Ebre, continua avançant i apropant l’atenció primària a la població del territori, a partir del proper dilluns dia 18 de maig es retorna l’atenció pediàtrica als següents CAP:

CAP Flix: 977412208
CAP Móra la Nova: 977401452
CAP Móra d’Ebre: 977401302
CAP Gandesa: 977421245
CAP L’Ametlla de Mar: 977493514
CAP L’Aldea: 977451213
CAP Deltebre: 977489691
CAP El Perelló: 977490213
CAP L’Ampolla: 977451213 (L’Aldea)

Durant aquesta fase 1 de desescalada els equips d’Atenció Primària de l’ICS a les Terres de l’Ebre aniran incrementant l’activitat presencial que realitzen tant als centres com al domicili i a la comunitat. Aquesta activitat en el cas de pediatria serà l’atenció a les revisions fins als 15 mesos i aquelles atencions que prioritzin els professionals

En aquesta nova fase hem de seguir garantint, per la seguretat dels usuaris i dels professionals, dos circuïts clarament diferenciats als centres, el circuït per patologia amb sospita d’infecció per nou coronavirus i el de patologies no COVID.

És per tant important recordar que s’ha reorganitzat l’accés als serveis sanitaris, per poder oferir atenció sanitària amb seguretat. Per aquest motiu, s’han habilitat diverses opcions per contactar amb el centre abans de dirigir-s’hi presencialment.

Se seguirà potenciant l’atenció no presencial en aquest àmbit. Aquestes noves maneres de relació amb l’usuari permeten garantir la proximitat i l’atenció pel seu professional de referència, garantint la seguretat de professionals i de la població. Entre tots hem d’evitar concentracions de persones a les sales d’espera, pensem que les persones que es dirigeixen als CAP tenen problemes de salut, o símptomes compatibles amb la covid19, per tant són persones vulnerables i les hem de protegir, és important seguir les recomanacions i entre tots ens en sortirem.

Al CAP Batea i al CAP Camarles l’atenció pediàtrica programada es realitzarà al CAP Gandesa i al CAP l’Aldea respectivament. Durant les properes setmanes s’anirà recuperant també l’activitat a aquests centres. Es continua recomanant la trucada prèvia i, en el cas que sigui necessària, l’atenció presencial en aquestes poblacions l’equip de pediatria es desplaçarà de forma programada per atendre a l’usuari al centre o a domicili.

La Línia pediàtrica de Tortosa es manté al CAP Roquetes, per assegurar els circuits diferenciats i garantir la seguretat.

L’activitat de l’ASSIR que ara estava ubicada a la Clínica Terres de l’Ebre retorna al CAP Baix Ebre a partir del proper dia 18 de maig.

Durant els dos mesos de confinament, l’ASSIR Terres de l’Ebre ha realitzat una atenció basada en consultes no presencials que han permès el seguiment de les dones durant l’embaràs, el puerperi i altres processos garantint la resolució per part dels professionals de referència. Durant aquesta fase es seguiran potenciant aquestes noves formes de relació amb l’usuari. Per tal de poder garantir la seguretat en l’atenció és important mantenir el contacte previ amb l’ASSIR i els professionals indicaran quina és la millor manera de donar resposta si es requereix atenció presencials aquesta visita serà programada i per tant sempre amb cita prèvia, recordem el telèfon de l’ASSIR 977581008.

Des del dilluns 12 fins divendres 15 de maig s’han realitzat als diferents CAP del territori 93 PCR a persones amb simptomatologia lleu compatible amb Covid-19, de moment disposem de 74 resultats sent tots ells negatius, excepte 1 cas positiu i que per tant es va confirmar com a cas Covid

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.