En Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta s’ha mostrat molt satisfet davant l’esborrany del projecte de Reial Decret anunciat pel Ministeri d’Agricultura , on s’especifica l’adopció de mesures extraordinàries en el sector de vi, com ara la posada en marxa d’ajuts per a la destil·lació de crisis per a aquesta campanya, els ajuts per a l’emmagatzematge de vi o els ajuts per a la collita en verd.

La DO Terra Alta celebra l’adopció d’aquestes mesures  que ha defensat en totes i cada una de les reunions celebrades amb les diferents administracions al llarg d’aquests dos mesos des que es va declarar l’estat d’alarma a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

“El tancament del canal Horeca i els problemes logístics creats per les restriccions imposades han tingut una important repercussió en el proveïment i demanda de vi que, sumats a la falta de dades reals sobre la durada i dimensió de la crisi, obliga a adoptar mesures urgents per esmorteir el cop. I és que l’escenari econòmic que han deixat aquests dos mesos, així com el futur més immediat, presenten serioses complicacions i incerteses per al sector”, assegura la DO Terra Alta en un comunicat.

Aposta pels vins de proximitat i per l’enoturisme

Davant aquesta situació d’incertesa, des de la DO Terra Alta no s’ha deixat de treballar amb l’objectiu de pal·liar, en la mesura de les seves possibilitats i competències, les greus conseqüències d’aquesta crisi. Així, des del Consell Regulador es treballa amb intensitat per recuperar, consolidar i enfortir –un cop el desconfinament vagi avançant- l’enoturisme a la comarca, així com per continuar incentivant el consum de productes de proximitat.

Per ajudar a promocionar els seus vins, a més del vídeo divulgatiu estrenat a principis del mes d’abril, la DO ha creat un catàleg online de vins amb DO Terra Alta, de manera que tot aquell que vulgui rebre els vins a casa seva, pot fer les seves comandes a través del correu electrònic o per telèfon de manera fàcil, àgil (48 hores) i directa.

La creació d’aquest catàleg ha suposat un important increment de les vendes a la botiga de la DO. Si es comparen les vendes d’ aquesta darrera quinzena amb les vendes que es van fer durant el mateix període del 2019, l’increment de les vendes és de gairebé el 300%, amb una demanda fluida i creixent, no només entre la gent de la comarca o les Terres de l’Ebre, sinó també en l’àmbit de Barcelona.

En aquest sentit, i per promocionar també el turisme de qualitat i de proximitat, des de la DO Terra Alta es treballa en un pla d’enoturisme específic per incentivar la tornada del turisme al territori. Promocionar l’oferta enoturística dels diferents cellers, i complementar-ho amb altres ofertes del territori lligades a la gastronomia, la cultura, la natura… són els eixos vertebradors d’una campanya liderada des del Consell Regulador que veurà el llum al llarg de les properes setmanes, en un moment en què el turisme d’interior es presenta com la gran alternativa per a molts ciutadans.

Especial atenció als membres de la DO

Entre les mesures adoptades des de l’inici de la crisi, la Comissió de Tresoreria ja va decidir modificar el venciment de les factures a 90 dies per alleugerir la tensió de tresoreria que pateixen tots els cellers i viticultors.

A més, en un moment en què escoltar als socis és més necessari que mai per poder estar al seu costat, la DO Terra Alta ha instal·lat una bústia per a suggeriments, dubtes, preguntes o qualsevol qüestió que pugui ser susceptible d’aclariment per part de la DO. Aquesta bústia, instal·lada físicament a la façana de l’edifici de la DO, compta també amb la seva versió digital a través d’un correu electrònic perquè tothom pugui fer arribar les seves peticions de la manera que resulti més pràctica, còmoda i directa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.