La Diputació de Tarragona ha aprovat aquest divendres destinar 12 milions d’euros per ajudar la reactivació econòmica dels municipis arran de la covid-19. En concret, s’han afegit 11 milions d’euros al Pla d’Acció Municipal (PAM) d’aquest 2020 –inicialment es preveien 10 milions- i també hi haurà un milió per ajudes destinades impulsar l’economia de les localitats. Les partides s’han aprovat per unanimitat en el primer ple telemàtic de la història de l’ens. La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, també ha expressat confiança en els criteris del departament de Salut perquè la demarcació passi la setmana vinent a la fase 1 de desescalada.

En la sessió s’ha aprovat un modificatiu de crèdit per un valor total de 16,2 milions d’euros. A banda dels 11 milions extres per al PAM d’enguany i del milió per a reactivació econòmica, s’hi inclou una partida d’un altre milió d’euros per lluitar contra la covid-19. En concret, 700.000 euros seran per finançar la desinfecció de localitats, i 300.000 per comprar EPI per al personal de la Diputació.

A més, l’ens farà una aportació de 100.000 euros a la Fundació URV com a contribució al programa de recerca Orfeu de la Generalitat de detecció massiva del coronavirus. Finalment, hi ha previstos 170.000 euros per a la protecció dels animals i 810.000 euros per a subvencions de foment de Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT). L’increment pressupostari aporta un milió d’euros més, que se suma als dos milions que ja s’havien assignat, per a pal·liar les conseqüències dels darrers fenòmens meteorològics.

El plenari també ha donat llum verda a una inversió de quasi 3 milions per condicionar la carretera TP-2031, en el seu pas per municipis de l’Alt Camp com Vilabella o Alió; i de 2 milions per a la T-1110, a Horta de Sant Joan amb el límit amb la demarcació de Terol.

El plenari telemàtic ha començat amb un minut de silenci en record de les víctimes de la pandèmia i s’ha llegit una declaració institucional de suport als treballadors que estan a primera línia.

En la roda de premsa posterior al plenari, Llauradó ha expressat “plena confiança” amb els criteris i les decisions del departament de Salut pel que fa a l’entrada en la fase 1 de la desescalada prevista per la setmana que ve del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. “El departament i els directors de les regions sanitàries han analitzat les dades i els casos, i estem per sota de la mitjana de la resta de regions sanitàries”, ha indicat Llauradó. De tota manera, ha incidit en que ha de ser tothom “a nivell individual i amb caràcter col·lectiu” qui garanteixi que es mantenen les mesures de seguretat per evitar rebrots en el futur.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.