El castell de la Suda ha estat nominat aquest divendres dia 1 de maig candidat a “tresor del patrimoni cultural de Tortosa”. El castell de la Suda o Suda de Tortosa, fortalesa d’origen musulmà, és un dels principals monuments històrics de Tortosa i un dels noms que més vegades se citen en la història antiga de la ciutat. Acròpolis romana i ciutadella àrab, en temps d’Abd al-Rahman III (944) fou excavat un pou de més de quaranta metres fins trobar el nivell del riu. Capitulà el 1148 davant Ramon Berenguer IV. En temps de Jaume II fou convertit en palau reial, equidistant de les tres capitals de la corona catalanoaragonesa. Dels orígens encara es conserven part de les muralles, les arcades d’accés al recinte, la nau del polvorí i el pati d’armes a més d’uns soterranis.

Fins ara han estat nominats provisionalment com a candidats a tresor del patrimoni cultural de Tortosa:

  • Castell de la Suda
  • Catedral
  • Festa del Renaixement

Dilluns es farà pública una nova candidatura

Qualsevol ciutadà de Tortosa, o que conegui la ciutat, pot presentar propostes de candidatura. Per a fer-ho ha d’escriure un correu electrònic a [email protected] i detallar quina proposta de candidatura presenta. Si és possible acompanyar una fotografia de l’element que es presenta com a candidat. La data màxima de presentació de candidatures és el dia 22 de maig.

La campanya d’elecció i promoció “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” es duu a terme com a pròleg de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. Està realitzada per l’organització Capital de la Cultura Catalana amb la col.laboració de l’ajuntament de Tortosa.

L’objectiu de la campanya “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” és el de promoure i divulgar el patrimoni cultural de Tortosa d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. També, establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial de Tortosa alhora que es promou la participació ciutadana.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.