La portada i la secció de Primera Plana de l’edició número 929 del Setmanari L’EBRE se centren en els plans de la Regió Sanitària de l’ICS a les Terres de l’Ebre per anar recuperant de forma gradual una “normalitat” sanitària que, com la social, també serà diferent fins que no hi haja una vacuna contra el coronavirus. La directora dels Serveis Territorials de Salut, Mar Lleixà, admet que cal anar reactivant progressivament les consultes, els quiròfans, les plantes d’hospitalització, la cirurgia ambulatòria, en definitiva bona part de l’activitat no urgent que ha estat aturada per les exigències del coronavirus, però matisa que es farà d’una forma molt gradual, mantenint de moment la reestructuració de serveis entre hospitals i el tancament de consultoris i CAPs que es va anar materialitzant amb el Pla de contingència, i apostant per la teleassistència i l’atenció no presencial. El primer pas, ja des d’esta setmana, ha estat la intensificació del seguiment de malalts crònics.

Un altre dels temes destacats de portada és la liquidació del cos de guaites forestals, que vigilaven a les Terres de l’Ebre un 20% de les torres de guaita de tot el país per a prevenir incendis durant l’estiu. L’executiu s’encomana a càmeres de videovigilància, entre les dures crítiques del col·lectiu de guaites./ Ò.M.J