Tortosa i Ascó són els dos únics municipis de les Terres de l’Ebre seleccionats per participar en l’estudi de seroprevalència que realitza el Ministeri de Sanitat amb col·laboració amb la Generalitat de Catalunya. L’estudi pretèn estimar el percentatge de la població que ha desenvolupat anticossos del nou coronavirus SARSCoV-2. La informació obtinguda serà d’enorme rellevància per a la presa de decisions de salut pública en el conjunt de l’Estat. El paper dels serveis d’Atenció Primària de Salut serà especialment rellevant al llarg de tot el procés.

L’Institut Nacional d’Estadística durant aquesta setmana contactarà amb diverses famílies (escollides aleatòriament) de Tortosa i Ascó per realitzar una enquesta telefònica. Posteriorment el Departament de Salut de la Generalitat els requerirà per realitzar un test ràpid de detecció d’anticossos i una anàlisi de sang mes detallat. L’estudi és totalment voluntari.

En el cas d’Ascó, l’Ajuntament ha animat les famílies seleccionades (dotze en total) a participar-hi, ja que “així ajudaran a tenir una foto de la dimensió real d’aquesta situació i a contribuir tant a la lluita contra la Covid-19 com a definir la desescalada del confinament”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.