Les xifres de la jornada d’ahir d’afectats per la Covid-19 a les Terres de l’Ebre tendeixen a l’estabilització pel que fa a la gravetat dels casos confirmats. Els positius només han crescut en dos pacients durant les últimes vint-i-quatre hores, passant de 187 a 189. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR). I es torna a sumar una nova jornada sense cap defunció per coronavirus. Per contra els casos sospitosos determinats per professionals facultatius han passat de 1542 a 1612, un total de 70 més, i els casos sospitosos de residents a residències són ara 230 en lloc de 211, el que vol dir que han sumat 19. Els confirmats en residències segueix sense variació respecte al dia anterior, 13 casos, i les altes hospitalàries també són les mateixes, 107.

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 47.633 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. D’altra banda, hi ha un total de 92.889 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari, positiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 5.558 persones.
Des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 3.426 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 902.
A més, del nombre total de positius arreu del país, 7.758 són professionals sanitaris, mentre que 5.814 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 27.075 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 9.535 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 18.372 són casos sospitosos.
Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 9.492 persones fins el dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 2.711 han mort a una residència, 108 a un centre sociosanitari i 549 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.