Segons avança el Mundo Deportivo en l’edició d’aquest dissabte, un cop han donat per finalitzades les lligues del futbol territorial tal com va dictaminar la Federació Catalana de Futbol el passat dijous en una decisió que va avançar el president Joan Soteras, ja hi ha equips que saben el seu futur la temporada vinent, la 2020-2021. Això es dóna per la retirada del Reus Deportiu a 3a divisió, fet que va deixar la competició amb dinou equips i el Reus Deportiu B, al grup primer de 1a catalana.

Una situació que afavoreix als equips amb major puntuació dels grups inferiors. Per tant, el Girona B, que la temporada passada es va quedar a les portes de l’ascens a 3a divisió pel descens del Peralada, militarà la campanya vinent a la divisió de bronze del futbol en comptar amb la màxima puntuació dels dos grups de 1a catalana (62 punts en 22 jornades disputades en les quals no havia perdut cap partit després de sumar vint victòries i cedir tan sols dos empats). El conjunt gironí ocuparà així la vacant que van deixar els de la capital del Baix Camp a tercera divisió.

A primera catalana, de retruc, l’ascens del filial del Girona a tercera juntament amb la vacant que va deixar el Reus Deportiu B amb la retirada de la temporada passada, ha deixat dos places que afavoreixen en aquest cas al Gandesa que entrena Guillermo Camarero (50 punts en 22 jornades de lliga disputades, amb quinze victòries, cinc empats i cedint dos derrotes) i el Borges Blanques d’un vell conegut a les Terres de l’Ebre, Manel Cazorla, que ha sumat 61 punts en 22 jornades amb vint victòries, un empat i havent cedit dos derrotes. El conjunt de la capital de la Terra Alta, viurà així la temporada del seu debut a una categoria on no havia militat mai, a dos anys de celebrar el seu centenari.

L’efecte dominó, arriba fins a la tercera catalana on el beneficiat d’aquesta situació és el Remolins-Bítem de Jordi Vallés que ascendeix matemàticament a la categoria immediatament superior, retornant així al grup sisè de segona catalana. Una situació que els afavoreix després d’haver sumat 54 punts en vint-i-tres jornades disputades del campionat on havien sumat divuit victòries i havien encaixat cinc derrotes. El mateix cas que al grup de Lleida, on l’Organyà aconsegueix l’ascens virtual. A falta de comunicar-ho oficialment els estaments federatius de cara a la campanya 20-21.