La Policia Local de Tortosa distribuirà a partir de la setmana que ve un seguit de lots de material escolar a les famílies més vulnerables de la ciutat. L’Ajuntament, juntament amb el departament d’Educació, duran a terme aquesta acció per poder dotar de més recursos educatius l’alumnat amb aquest tipus de necessitats. L’objectiu és que puguen disposar del material necessari per poder continuar el curs des de casa, i afavorir que tinguen a l’abast les màximes oportunitats educatives durant l’últim trimestre.

L’alcaldessa de Tortosa ha explicat que l’Ajuntament va impulsar que aquestes famílies puguessen disposar d’aquest tipus d’estris i, davant la impossibilitat d’accedir als centres per recuperar-los, van determinar amb Educació la compra d’aquests lots. Inicialment, el departament n’ha previst per a l’alumnat dels dos centres d’atenció educativa preferent (CAEP), que l’Ajuntament també ha acabat d’ampliar amb fons propis.

De la mateixa manera, ha assenyalat Roigé, l’Ajuntament de Tortosa també ha adquirit 150 lots més, que farà arribar a la resta de casos que Serveis Socials té detectats a altres centres de la ciutat, i que formen part del programa Invulnerables, que treballa contra la pobresa infantil.

Volem garantir que els xiquets i xiquetes que tenen una situació vulnerable a casa seua, o que no tenen possibilitat de tindre els recursos educatius necessaris, puguen seguir fent les activitats del curs escolars des de casa“, ha explicat l’alcaldessa.

D’altra banda, ha avançat que dilluns tindrà lloc un altre ple extraordinari que té com a finalitat aixecar la suspensió del període d’exposició al públic de la modificació pressupostària que l’Ajuntament va aprovar al ple ordinari de març. L’esclat de la pandèmia, i el decret de l’estat d’alarma, van aturar tots els terminis administratius en marxa. L’aixecament d’aquesta suspensió ha de permetre que, finalitzat el període, entre en vigor la modificació pressupostària per poder activar els recursos municipals per a aquest 2020. En aquest sentit, Roigé ha apuntat que “som conscients que caldran fer modificacions pressupostàries molt importants al llarg d’aquest any” per dur a terme iniciatives en matèria de serveis socials i per contribuir a la reactivació de l’economia. De la mateixa manera, ha tornat a reclamar al govern espanyol que permeta més flexibilitat als ajuntaments per poder utilitzar el superàvit –ara limitat pràcticament a reduir l’endeutament ha recordat– en actuacions d’àmbit social.

La compareixença d’aquest divendres ha tingut lloc l’endemà de la festivitat de Sant Jordi, enguany alterada pel confinament. El primer tinent d’alcalde de Cultura, Enric Roig, s’ha mostrat molt satisfet pel seguiment que la desena d’activitats impulsades des de l’Ajuntament, la biblioteca Marcel·lí Domingo o el Museu de Tortosa han despertat entre la ciutadania. En aquest sentit, Roig apunta que al llarg del dia hi van haver més de 300 visites a la web municipal, on es pot consultar l’apartat d’agenda virtual.

Segons ha assenyalat, la marató de presentacions de llibres, amb la participació de gairebé un centenar d’autors, va ser una de les activitats més destacades de la jornada. També l’homenatge al poeta Gerard Vergés, mort el 23 d’abril del 2014, al qual es van dedicar diversos actes. Roig ha agraït a totes les persones, entitats i centres educatius que van participar a la jornada per haver-hi aportat continguts. D’altra banda, també s’ha felicitat per la bona valoració que han fet, malgrat la complexitat inherent d’aquest Sant Jordi, els comerços que van oferir serveis relacionats amb la diada, com llibreries o floristeries.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.