La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha creat una Borsa de Treball perquè s’hi puguin inscriure les persones interessades a participar en la campanya de collita de fruita de les cooperatives i els seus socis davant les dificultats del sector per atendre les necessitats de personal a causa de l’actual estat d’alarma per la COVID-19. La iniciativa, que es va posar en marxa tot just fa una setmana, ja gairebé compta amb 350 persones inscrites i disposades a treballar.

La FCAC sol·licita a les autoritats que es flexibilitzin els criteris de desplaçament d’aquestes persones, tenint en compte que només un 3% són de la zona de Lleida. Fins a un 77% són de la resta de Catalunya -majoritàriament l’Àrea Metropolitana de Barcelona- i un 20% viuen a la resta de l’Estat espanyol.

D’altra banda, sobre un 10% de les persones inscrites a la Borsa de Treball de la FCAC tenen nacionalitat espanyola. La resta són d’altres nacionalitats.

Ramon Sarroca, president de la FCAC, argumenta que “cal que les cooperatives i els socis puguem comptar amb aquestes persones que s’estan oferint a treballar amb nosaltres davant l’imminent inici de la campanya de fruita. Per això, és necessari que es puguin desplaçar des del lloc on viuen fins a les comarques de Lleida, on estem ubicades les cooperatives fructícoles i les explotacions dels nostres socis”.

L’objectiu de la FCAC és posar la Borsa de Treball a disposició del sector perquè les cooperatives i els seus socis contractin els perfils professionals que s’adeqüin a les seves necessitats.

El projecte encaixa amb el Reial decret aprovat pel Govern espanyol amb l’objectiu de facilitar la incorporació d’aturats i migrants a la campanya agrària com a resposta a les sol·licituds que les cooperatives agràries havien traslladat tant al ministre d’Agricultura i la ministra de Treball com a la consellera d’Agricultura i el conseller de Treball.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.