El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, ha tramès aquest divendres una carta informativa a tots els presidents i presidentes dels clubs del futbol i futbol sala català, amb el pla d’actuació de l’FCF pel que respecta a la salut, en l’àmbit esportiu i en matèria econòmica per fer costat al conjunt d’equips del territori davant la situació actual.

En el document, el màxim dirigent de l’FCF posa de manifest que l’única prioritat de la institució ara per ara és “la salut”, i que només es podrà pensar en el retorn pautat a l’activitat esportiva en el moment que es conegui la proposta de desconfinament progressiu per part de les autoritats competents, amb qui es manté un “contacte i col·laboració permanents”.

En aquest sentit, Soteras apunta que es plantejarà als clubs diverses opcions sobre la finalització dels campionats de la temporada 2019-2020, i del format de competició del pròxim curs 2020-2021, fent prevaldre les propostes que ofereixin “les màximes garanties sanitàries”.

De la mateixa manera, en la carta, el president de l’FCF anuncia un paquet de mesures compensatòries a favor dels clubs i federats de cara al proper curs, en sensibilitat amb l’escenari del present, a més d’avançar que, “fins i tot en el cas que no puguin acabar les lligues, es mantindran tots els programes vigents”, amb el pagament íntegre del 100% de les subvencions de les campanyes d’impuls del futbol i futbol sala amateur i femení TOTS SOM UN EQUIP i #ORGULLOSA, abans del pròxim 30 de juny.

A la vegada, Soteras també ha traslladat el condol de l’FCF i per extensió de tot el futbol català davant les morts que està causant la COVID-19 a totes les famílies afectades, i ha volgut agrair l’esforç del personal sanitari i la resta de professionals que treballen en aquestes circumstàncies adverses.

Consulta, a continuació, el contingut complet de la carta:

CARTA JOAN SOTERAS

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.