La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la satisfacció perquè el Govern espanyol ha anunciat l’aprovació d’un Reial decret que hauria de permetre la incorporació d’aturats i migrants a la campanya agrària. Aquesta normativa donaria resposta a les sol·licituds que les cooperatives agràries havien traslladat, aquests últims dies, tant al ministre d’Agricultura i la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social com a la consellera d’Agricultura i el conseller de Treball, als quals demanaven la intervenció, dins del seu àmbit, per tirar endavant un conjunt de mesures imprescindibles per al sector.

Pendents de conèixer amb detall el text del Reial decret pel qual s’adoptaran mesures urgents en matèria d’ocupació agrària, la FCAC reclama que la normativa sigui de fàcil aplicació i que els tràmits per dur a terme les incorporacions siguin àgils amb l’objectiu de poder donar resposta, de forma eficient, a les necessitats del sector.

Ramon Sarroca, president de la FCAC, subratlla que “tot i que encara estem pendents de la publicació de la normativa al BOE, valorem en positiu aquesta decisió que esperem que aportarà un cert oxigen al sector. És imprescindible la màxima urgència en l’aplicació del Reial decret que hauria de permetre compatibilitzar la prestació d’atur i el treball al camp, així com la incorporació de migrants, per tal de poder donar resposta als 35.000 llocs de treball que necessita Catalunya per tirar endavant la campanya de la fruita”.

La demanda de les cooperatives agràries respon a les dificultats del sector per atendre les necessitats de personal a causa de l’actual estat d’alarma.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.