L’Atenció Primària de Terres de l’Ebre ha adaptat la seva organització i estratègia davant la pandèmia de la COVID-19 per donar resposta a les necessitats de la població incorporant noves formes d’atenció i contacte amb l’usuari que garanteixen el seguiment evitant desplaçaments innecessaris.

En aquest sentit s’han potenciat els canals de comunicació no presencials com les consultes telefòniques i l’e-consulta des del vessant clínic, així com la posada en marxa de canals de comunicació per agilitzar i facilitar els tràmits administratius. Aquesta tasca ha estat possible amb la implicació de tots els professionals que treballen a l’Atenció Primària tant assistencials com també personal administratiu.

Des de l’inici de la pandèmia, el percentatge d’atenció no presencial ha estat del 70% de les consultes totals de l’Atenció Primària i l’activitat diària telefònica ha passat de ser el 2,8% del total d’activitat al 36,7%. L’activitat diària e-consulta ha passat del 0,45% al 7,28% i s’ha donat resposta a més de 2.000 peticions rebudes per part de la ciutadania telemàticament a través de la web. A la vegada s’atenen a les persones amb simptomatologia compatible amb el COVID 19 i es realitza cribratge i seguiment per localitzar o prevenir possibles complicacions a través d’un registre específic a cada centre d’Atenció Primària.

Des de l’Atenció Primària Terres de l’Ebre s’ha engegat un programa de suport específic a les residències geriàtriques del territori per tal d’assegurar l’atenció sanitària i social dels pacients institucionalitzats durant la pandèmia COVID 19. Així, s’ha iniciat una actuació proactiva a totes les residències per garantir la seguretat clínica dels centres, minimitzant els potencials contagis, tant en pacients com en cuidadors i professionals. Aquesta tasca s’ha fet de forma coordinada amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i la Unitat de Salut Pública territorial que ofereixen, en tot moment, assessorament i formació a les residències del territori.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.