El doctor Jesús Pérez, de Deltebre, coordinador d’Anestèsia Obstetrícia de la clínica Teknon de Barcelona, i director de l’Institut de Medicina Regenerativa a les Terres de l’Ebre, està començant a comprovar que la seva proposta de tractar els pacients del coronavirus amb ozonoteràpia, s’està començant a introduir al sistema sanitari. Una notícia difosa per la Sexta ha mostrat, en les últimes hores, l’èxit obtingut en pacients als que ja se’ls ha injectat ozó per via intravenosa. (vegeu vídeo adjunt).

La notícia de la cadena privada d’àmbit estatal recollia el testimoni de personal sanitari explicant que l’ozó “evita que els pacients siguen entubats”, com ja s’ha experimentat a un hospital d’Eivissa, a la clínica Nuestra Señora del Rosario. Sergio Torricelli, pacient, explica que estava a punt de ser ingressat a l’UCI per problemes respiratoris, i que a l’injectar-se l’ozó la seva situació va millorar.

S’explica també, tal com el doctor Jesús Pérez havia avançat a Canal Terres de l’Ebre i ebredigital.cat que aquesta tècnica s’utilitza ja a la Xina i Itàlia (on s’està aplicant a més de 10 hospitals de Llombarda, la principal zona afectada), i també a Califòrnia. Un tractament que va generar centenars d’interaccions a les xarxes socials quan es donar a conèixer en els mitjans locals.

Ara però, i tres setmanes desprès que el metge de Deltebre ho hagués proposat, la direcció mèdica i els caps dels departament d’investigació del prestigiós grup Quirón Salut, ja li demanen que els mostri els protocols del tractament per fer assajos clínics i mirar de posar-ho en pràctica. Val a dir que, fins el moment, només alguns facultatius han provat l’ozó, com a tractament preventiu de forma voluntària i gratuïta.

El doctor Jesús Pérez ha explicat, d’altra banda, que de moment ningú del departament de Salut, o del ministeri de Salut, s’ha dirigit a ell interessant-se per la seva proposta, tal i com va oferir. El que continua tenint a la seua consulta a Barcelona és la màquina prototip, per aplicar l’ozó. Un aparell de la mida d’una maleta de cabina i de fabricació alemanya, que també apareixia al centre d’Eivissa amb imatges recollides per la Sexta.

En l’entrevista a Canal Terres de l’Ebre i ebredigital.cat, Jesús Pérez ja va previndre que el tractament acabaria aprovant-se, però es lamentava de no poder “salvar vides”, al topar amb l’ortodòxia, i al ser aquest un tractament “barat”, que també és alternatiu i experimental, però “sense cap efecte secundari”, i que des de ja fa temps aplica al centre de Medicina Regenerativa de Deltebre, ara tancat pel confinament.

Periodista.