L’antiga residència de la gent gran d’Amposta ja pot rebre malalts de coronavirus. Durant els darrers dies, personal de l’Ajuntament d’Amposta, altres professionals contractats i personal del propi Hospital Comarcal d’Amposta han estat treballant intensament per condicionar aquesta residència que s’ha dotat del material necessari per tal de poder acollir malalts de Covid19 que ho necessiten amb una capacitat màxima de 76 llits.

Aquesta instal·lació ha estat fora d’ús des del 2017. L’Ajuntament d’Amposta a l’inici d’aquesta crisi va posar-la a disposició de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre i, un cop valorat l’oferiment, es va decidir que podia ser una molt bona opció d’increment de la capacitat de llits disponibles per determinats perfils de pacients i es va autoritzar la seua habilitació. L’equipament compta amb una distribució de quatre plantes, amb habitacions individuals i dobles a cadascuna d’elles i totes les habitacions disposen de banys adaptats. A més, totes les plantes disposen d’espais destinats a controls i sales d’estar. L’antiga residència d’avis d’Amposta compta també amb accés amb rampa per a llitera i cadira, així com ascensor, en el qual hi caben els llits.

Segons la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, el perfil de pacients que s’ubicaran en aquest espai depèn de les necessitats concretes de cada moment. Tot i que hi podrien ingressar persones que han estat en contacte estret amb positius confirmats de Covid-19, als quals se’ls recomana confinament i no el poden fer de forma adequada al seu domicili i altres que no poden retornar al seu lloc de residència, no s’espera que sigui el perfil més freqüent. També hi podrien ingressar casos provables o confirmats de Covid-19 amb simptomatologia respiratòria lleu sense possibilitat de seguiment adequat a domicili.

Conjuntament amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb qui Salut treballa coordinament, també s’ha decidit que es deriven a aquest nou equipament aquelles persones grans contagiades de Covid-19 que habitualment estan en una residència i que per la seua situació clínica poden requerir major intensitat de cures i també aquelles a qui, per les raons que siguin, no pot garantir-s’hi un aïllament adequat. En aquest cas, el propi Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s’encarregarà d’aportar-hi una part dels professionals.

En funció del perfil de persones que s’ingressin a Amposta, el seguiment d’aquests pacients es farà per part de professionals d’Atenció Primària i, en el cas de major intensitat de cures, aquest seguiment es farà per part de professionals del propi Hospital Comarcal d’Amposta, que també s’encarrega de la logística de la bugaderia, neteja i menjar, entre d’altres.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.