El darrer episodi de pluges ha deixat quantitats de precipitació molt destacables a les terres de l’Ebre al llarg de les darreres 48 hores. Destacant els 203 litres per metre quadrat a l’estació del Parc Natural dels Ports, els 163 d’Amposta, els 130 del Mas de Barberans, els 120 d’Alcanar o els 100 de La Ràpita i Ulldecona.

De fet, Ulldecona és un dels municipis que ha patit les conseqüències d’aquest darrer temporal., ja que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va haver de fer un desembassament d’urgència del pantà fet que va fer augmentar el cabal del riu Senia. Aquest va ocasionar talls en alguns camins dels barris del terme municipal.

Una altra de les parts afectades per aquest nou temporal de gregal ha estat el delta de l’Ebre. Espais com el Trabucador han estat colpejats de nou per la mar i també els espais propers dels termes municipals d’Amposta i de Sant jaume d’Enveja. L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, i el de Deltebre, Lluís Soler, han tornat a fer esment de les mesures que el delta de l’Ebre necessita de manera urgent.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez