Moltes empreses estan traient el seu costat més solidari a la batalla contra el coronavirus amb partides desinteressades dels seus productes o serveis. En Controlpack també volem aportar el nostre granet de sorra, per la qual cosa hem preparat una donació de plàstic protector amb el qual poder fabricar fins a 10.000 bates de plàstic, aïllar zones i/o cobrir superfícies. Ja s’han realitzat els primers lliuraments, concretament a l’Hospital de Donostia, a Saragossa, a l’Hospital JOAN XXIII de Tarragona, al de Sagunt, Terrassa, Hospital de Sòria, Vithas a Madrid i a l’Hospital de Vinaròs s’han lliurat bates que l’equip Controlpak ha confeccionat durant aquest cap de setmana. Continuem enviant més material per a diversos hospitals que ho han sol·licitat.

Amb aquesta iniciativa la nostra intenció és ajudar a alleujar la càrrega de treball -en la mesura que sigui possible i tenint en compte la nostra especialitat- de tots els professionals que acudeixen diàriament a combatre aquesta malaltia, i que no compten amb els materials de protecció necessaris.

Situació sanitària actual: falta de EPIS

La ja denominada pandèmia del coronavirus està portant al límit els sistemes sanitaris de les zones més afectades. Països com Itàlia, els Estats Units o Espanya sofreixen, avui dia, un significatiu desproveïment de material mèdic a causa de la gran quantitat de pacients i treballadors afectats. Una cosa inevitable, d’altra banda, a causa de les impredictibles característiques d’aquest virus.

Un dels principals problemes és la falta d’equips de protecció individual -EPIS- amb els quals reduir la propagació del virus entre els professionals dels centres mèdics. La Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències estableix que la millor manera de prevenir el contagi és amb conjunt bàsic compost per: una màscara, ulleres protectores, bata i guants mèdics, a més de la contínua rentada i desinfecció de mans.

A causa de la imperiosa necessitat d’aquests equips protectors, ja que sense ells els hospitals es convertiran en grans focus d’infecció, s’estan començant a improvisar substituts casolans amb materials bàsics. Bon exemple d’això ho han donat a l’hospital de Getafe, on han dissenyat un davantal protector a partir de bosses de plàstic.

Donació de plàstic protector de Controlpack

La donació que Controlpack realitzarà a tots els hospitals o entitats sanitàries que la sol·licitin consisteix en làmina, film estirable i bosses de plàstic.

Amb aquests materials no sols es poden fabricar bates mèdiques, sinó que és vàlid per a qualsevol mena d’element protector esmentat anteriorment. També pot utilitzar-se per a aïllar zones amb alt risc d’infecció o cobrir eines d’ús comú propícies al contagi.

Nombroses empreses estan col·laborant fent ús de les màquines que disposen per a crear tot tipus de materials sanitaris. Així, a més de col·laborar amb la donació de plàstics, Controlpack està fabricant caretes protectores en impressores 3D per a fer front al coronavirus.

Tots aquells centres sanitaris que vulguin sol·licitar material podran fer-ho a través d’[email protected]. El nostre equip de professionals, assignats exclusivament per a agilitar la tramitació de totes les donacions de plàstic, s’assegurarà que arribi al més aviat possible.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.