2,3 milions de mascaretes, 200.000 guants i 110.000 vestits de protecció per a sanitaris han arribat aquest dimarts a la tarda a l’Aeroport de Barcelona, en un carregament que també inclou 500 tests ràpids, que cal avaluar per comprovar que són vàlids. L’equipament forma part de la comanda que la Generalitat va fer a l’empresa barcelonina Basic Devices SL i és la segona entrega en quatre dies. La primera, durant el cap de setmana, va ser de més d’1 milió de mascaretes.
Es preveu que es vagi completant la comanda els propers dies, amb un acord inicial que contempla l’entrega de 2 milions de mascaretes quirúrgiques, dos milions de mascaretes N95/FFP2/KN95 i 1.051.281 vestits de protecció sanitària. A més, un cop s’hagi comprovat que els tests ràpids són vàlids també se n’augmentarà la importació.

En quatre dies han arribat 3,4 milions de mascaretes a Catalunya i segons l’empresa es tracta de la comunitat autònoma que més mascaretes ha importat.

Autor: