L’àguila calçada ja ha arribat al niu dels Parc Natural dels Ports. El dissabte 27 de març la webcam instal·lada al niu va captar les imatges de com el mascle va aterrar-hi. Amb una puntualitat britànica, ja que l’any passat va arribar al 28 de març. Des del Parc descriuen que pel pelatge és el mateix exemplar resident. Tanmateix, encara no ha arribat la femella. L’àguila calçada és una espècie migratòria que passa pels Ports a la primavera. I, una de les dotze espècies de rapinyaires diürns que hi nidifiquen regularment.

Des del 2003, el Parc fa el seguiment d’aquesta espècie i aquell any es van censar 3 parelles. Des d’aleshores, i coincidint amb el procés expansiu de l’espècie a Catalunya, la seua població ha anat incrementant fins a arribar a les 15 parelles censades que es mantenen des de 2015. Amb el seguiment anual de la població de calçades del Parc s’obté informació acurada i molt valuosa per tal de realitzar accions de conservació preventiva. D’aquesta manera l’òrgan gestor del Parc té en compte la distribució de les àrees de cria per tal de condicionar els informes i autoritzacions d’activitats que es desenvolupen a l’interior de l’espai natural i que podrien afectar l’espècie.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.