La presidenta de l’Associació Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa, Montse Esteve, ha mort aquest dimarts al matí a l’edat de 67 anys per coronavirus, segons que ha confirmat Atzavara-arrels, entitat que també va presidir. Esteve es trobava ingressada a la UCI de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, en estat greu, després d’haver-se li diagnòsticat la covid-19, amb posterioritat a una visita que va fer a l’Hospital d’Igualada on es trobava ingressada la seva mare. Esteve, mestra de professió, va treballar fins la seva jubilació al Centre de Recursos Pedagògics del Baix Ebre.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, a través d’una piulada, ha transmès el condol a familiars i amics, i ha reconegut haver rebut “amb profunda tristesa” la mort de Montse Esteve, que l’ha definit com a “una dona sempre implicada per treballar per Tortosa i amb qui des de l’Ajuntament vam impulsar moltes iniciatives”. També el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de tortosa, Enric roig, ha lamentat “la pèrdua de Montse Esteve, una dona que tant va treballar per la cultura, la integració social i per Tortosa des d’Amics i Amigues @unesco_tortosa i @atzavaraarrels”.

Els portaveus de Movem Tortosa i ERC-Tortosa Sí s’han mostrat consternats per la mort de Montse Esteve. “Avui estem molt tristos. En nom de Movem Tortosa el nostre condol a la família i a @unesco_tortosa i @atzavaraarrels per la pèrdua de Montse Esteve, sempre et portarem al cor i recordarem tot el que vas fer per la nostra ciutat i societat #DEP”, ha piulat Jordi Jordan.  Per la seva part, Xavier Faura, s’ha mostrat “Profundament entristit per la mort de Montserrat Esteve, víctima del coronavirus, una dona amb empenta i una gran vitalitat. Tot el meu condol a familiars, amics i a tot l’equip d’Amigues i Amics de la Unesco i d’Atzavara”.

Des d’Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa, l’entitat que presidia, també han reaccionat a aquesta pèrdua immediatament amb una piulada a Twitter: “Descansa, Montserrat, has sigut guerrera i has donat exemple de lluita. T’estimem! Tot el nostre suport a la família. D.E.P”.

Una de les últimes aparicions públiques de Montse Esteve, abans que se li diagnostiqués la covid-19, la va fer el 9 de març al programa ‘L’Estret de Magallanes’ de Canal Terres de l’Ebre per parlar dels actes en commemoració del 75è aniversari de la Unesco i l’homenatge a Federico Mayor Zaragoza, que posteriorment se suspendrien per la pandèmia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.