Canal Terres de l’Ebre retransmetrà en directe a partir de diumenge 5 d’abril des de la Catedral de Tortosa les diferents misses i oficis religiosos de Setmana Santa. Les oficiarà Enrique Benavent, bisbe de la diòcesi, i respon a l’alteració per la crisi del Covid 19 que impedeix la convocatòria dels fidels a esglésies i parròquies i la voluntat de fer arribar a tota la comunitat cristiana un dels moments més destacats del seu calendari litúrgic.

Per al bisbe Benavent, que ha enregistrat un comunicat en un vídeo que podeu visionar íntegrament en aquesta mateixa pàgina, les circumstàncies extraordinàries que s’estan vivint obliguen a prendre mesures especials. “Hem de suspendre processons i no podem treure al carrer els moments més importants i significatius de la passió i de la mort del Senyor. Tampoc les celebracions litúrgiques poden fer-se amb la participació del poble de Déu”, diu. Pel bisbe, la televisió és ara mateix un instrument adequat per “unir-mos al Senyor, i acompanyar-lo als darrers moments de la seva vida i participar del goig de la resurrecció”, per això, “per ajudar-nos a viure cristianament estos dies, Canal Terres de l’Ebre retransmetrà en directe les celebracions. Us convido a seguir les retransmissions per a créixer en la nostra vida cristiana i també en la comunió diocesana”.

La primera missa serà el Diumenge de Rams, 5 d’abril a les 12.00 hores, per continuar el Dijous Sant, 9 d’abril a les 20.00 hores amb la missa de “La cena del Senyor”, i el Divendres Sant a les 12.00 hores amb la celebració de “La Passió del Senyor”. Per últim, el diumenge 12 d’abril a les 12.00 hores es retransmetrà en directe la missa “Pasqua de Resurrecció” on el bisbe Enrique Benavent impartirà la Benedicció Papal.

 

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.