Una germana de Nostra Senyora de la Consolació, de 96 anys d’edat, és la tercera víctima mortal per coronavirus a les Terres de l’Ebre, segons que ha confirmat aquest dilluns l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, en una compareixença informativa. Aquesta tercera víctima, registrada aquest diumenge, era un dels cinc casos positius confirmats de Covid-19 a la Casa Mare que aquesta congregació té a Jesús. La resta de religioses diagnosticades amb coronavirus continuen aïllades a la residència i el seu estat és estable, segons que ha explicat Roigé. Pel que fa a les 14 persones externes que entraven a la Casa Mare per fer diferents tasques com les de tenir cura de les 36 residents es troben confinades en els seus respectius domicilis. L’Hospital de la Santa Creu ha assumit l’atenció de les germanes residents amb personal propi, així com els serveis de càtering mentre el personal que prestava servei continuï en confinament.

La setmana passada un vídeo protagontizat per aquestes germanes i enregistrat a la Casa Mare que aquesta congregació religiosa té a Jesús es va fer viral a les xarxes socials. En la gravació es veien diverses religioses ancianes cantant la cançó del Duo Dinámico ‘Resistiré’, al costat de diverses sanitàries amb mascaretes.

D’altra banda. l’alcaldessa ha explicat que un professional sanitari de la Clínica Terres de l’Ebre i cinc de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús estan aïllats i pendents dels resultats de les proves per saber si s’han contagiat per coronavirus.

Roigé, en la compareixença d’aqiuest dilluns,  ha tornat a insistir en l’obligació de complir les mesures de confinament després que la Policia Local hagi interposat 27 sancions a la ciutat i els Mossos d’Esquadra un total de 32 al Baix Ebre, durant el cap de setmana. A més, els dos cossos han obert diligències judicials a 3 persones més per incompliments reiterats i desobediència.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.